• Puun lämpökäsittelyä jo vuodesta 1997

  • Puun lämpökäsittelyä jo vuodesta 1997

  • Puun lämpökäsittelyä jo vuodesta 1997

  • Puun lämpökäsittelyä jo vuodesta 1997

  • Puun lämpökäsittelyä jo vuodesta 1997

  • Puun lämpökäsittelyä jo vuodesta 1997

Parasta puusta

– lämpökäsitelty puu

Etsitkö korkealuokkaista lämpökäsiteltyä puuta sisä- tai ulkokäyttöön? Lämpökäsitellyn puun tuottamiseen ja jatkovalmistamiseen erikoistunut suomalainen HJT-Holz Oy tarjoaa ratkaisun tarpeisiisi.

Pitkä kokemus, patentoitu tuotantotekniikka sekä parhaat raaka-aineet luotetuilta kumppaneilta takaavat tuotteidemme laadun. Ota yhteyttä ja kerro mitä tarvitset »

Thermowood® eli lämpökäsitelty puu soveltuu moniin tarkoituksiin. Sitä voidaan käyttää sisätiloissa mm. seinissä, katoissa, lattioissa, saunoissa, kalusteissa ja huonekaluissa. Ulkona lämpökäsitelty puu soveltuu mm. rakennusten ulkoverhouksiiin, terasseihin, oviin ja ikkunoihin.

Lämpökäsittely parantaa sekä puun ominaisuuksia että sen ulkonäköä. Kauniin ruskea sävy antaa sille tyylikkään, suorastaan jalopuumaisen ulkonäön.

HJT-Holz Oy/Thermowood -esite.pdf

Puun lämpökäsittely

– suojaa ilman kemikaaleja

Puun lämpökäsittely on luonnollinen tapa sen suojaamiseen. Se parantaa lahonkestoa, säänkestoa ja lämmöneristävyyttä sekä pienentää puun kosteuselämistä. Käsittelyssä ei käytetä lainkaan kemikaaleja, vaan se perustuu korkeaan lämpötilaan ja vesihöyryyn.

Lämpökäsittelyssä puun lämpötila nostetaan yli 160 °C:seen ja lasketaan takaisin normaalilämpötilaan. Käsittely kestää 1,5–3 vrk ja sitä säädellään kuuman ilman ja vesihöyryn avulla. Puun rakenne muuttuu, kun puusta poistuu vettä ja uuteaineita kuten pihkaa eli terpeenejä.

Laadun ja ympäristön ehdoilla

Laadun ja ympäristön huomioiminen on meille kunnia-asia. Se koskee kaikkea tekemistämme. Olemme sitoutuneet taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän metsätalouden periaatteisiin. Noudatamme lainsäädäntöä sekä muita viranomaisvaatimuksia ja edellytämme sitä myös sopimuskumppaneiltamme. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että tunnemme hankkimamme puutavaran alkuperän.

Yrityksellemme on myönnetty Finotrol-PEFC-COC-1505-sertifikaatti. Se on todistus siitä, että puun alkuperän hallinta on arvioitu ja noudattaa kansainvälistä PEFC standardia PEFC ST 2002:2013. Sertifikaatti kattaa sahatavaraostot, myynnin, tietojärjestelmät, sisäisen valvonnan sekä tiedostot. Sertifikaatin perusteella Suomen Metsäsertifiointi ry on myöntänyt meille PEFC-merkin käyttöoikeuden.

Referenssit

Olemme toimittaneet lämpökäsiteltyä puuta lukuisiin erilaisiin tarpeisiin ja kohteisiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Puun lämpökäsittelyä jo vuodesta 1997

HJT-Holz Oy on suomalainen lämpökäsitellyn puun tuottamiseen ja jatkovalmistamiseen erikoistunut yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1997 lähtien ja olleet Suomen Lämpöpuuyhdistys ry:n jäsen vuodesta 2000. Meillä on oikeus käyttää yhdistyksen ThermoWood® -tavaramerkkiä. Se tarkoittaa, että teemme yhteistyötä mm. laadunvalvonnassa ja tutkimuksessa.

Meillä on 6 puun lämpökäsittelylaitosta, Vilppulassa 4 ja Kolhossa 2. Lisäksi käytössämme on oma höyläämö ja pintakäsittelylinja. Kapasiteettimme on yhteensä n. 20 000 m3. Noin 95 % tuotteistamme menee vientiin.

6

puun lämpökäsittelylaitosta

~20 000

kapasiteettimme m3

95 %

tuotannosta vientiin

Ota yhteyttä

Myynti
Johannes Salo
johannes.salo@hjt-holz.com
044 3147 566

Myynti (English)
Ville Salo
ville.salo@hjt-holz.com
044 2572 884

Toimitusjohtaja
Hannu Salo
hannu.salo@hjt-holz.com
gsm. 050 5542 965
puh. 03 4718 138
faksi 03 4718 137

Hallinto
Jarkko Salo
jarkko.salo@phpoint.fi
050 5253 548

Lähetä viesti